26 Aralık 2012 Çarşamba

Mac face-body fondöten




En sevdiğim fondötenlerden biri Mac face-body.Ürün yüzümde maske efekti yaratmadan doğal bir şekilde ışıltı katarak gönlümü fethediyor.Kapatıcılığı orta seviyede.Fazla problemli bir cilt yapınız yoksa uygun olacaktır.Yarı şeffaf bir duruşu var ve buda ürünün ciltle bütünleşip doğal durmasını sağlıyor.



Bu cildime ilk sürdüğüm ve dağıtmadığım hali.Su bazlı,akışkan yapıda olduğunu görüyorsunuz.


Buda cildimi iyice yedirdikten sonraki hali.İçindeki doğal pırıltıları farketmişsinizdir.İŞte bu fondötende sen sevdiğim şey bu ışıltı :) Ancak cildiniz problemli,sivilceli olduğu bir dönemde bu fondöten biraz yetersiz kalabilir.Dediğim gibi yarı şeffaf yapısından dolayı sivilce izi vs. gibi şeyleri kapatma konusunda çok başarılı değil.


24 Aralık 2012 Pazartesi

Mac pigment-vanilla


Mac pigment'lerden en sık kullandığım vanilla rengi.Neredeyse her makyajımda elim vanilla'ya gidiyor.Açık renk olması ve içerisinde hafif altın rengi yansımaları sebebiyle kaş altına,göz pınarlarına,bazende tüm göz kapağına uyguluyorum.


Normalde tüm ürünleri fırçayla uygulamayı severim ama bu renkte bazen parmağımı kutuya daldırıp elimle uygulamak daha kolay geliyor.Pigmentlerin tozlu yapısına rağmen uygularken fazla dağılmıyor.Nereye sürüyorsanız ürün orda yapışıp kalıyor sanki.


Gün ışığında fotoğraftaki gibi altın yansımalarını ortaya çıkarıyor.Bu rengi kullandığımda Nars albatros yada yeni gözdem Essence twilight koleksiyonundaki shimmer powder'ı yanaklarımın üst kısmına uygulamayı seviyorum.

11 Aralık 2012 Salı

Yves rocher allık




Yves rocher'ın %30 indirim ve allık hediyesi kampanyasından faydalanarak bir el kremi almıştım hatırlasınız.El kremini indirimle aldım birde kendi seçtiğim renkte allığı hediye ettiler.Güzel bir kampanyaydı tekrarını bekliyoruz:) 


Benim seçtiğim renk Teint mat rose oldu.Kutusunda oldukça koyu gözüken rengi,fırçaya oldukça fazla almamıza rağmen ciltte aşağıdaki fotoğrafta olduğu gibi gözüktü.Yani fazla pigmentli bir ürün değil.Kalıcılığı ortanın üzerinde.Yalnız diğer bir çok allık gibi sürerken çok fazla tozutuyor.


Allığı sadece elmacık kemiklerin üzerine uyguladık.Çok hoş bir görüntü oluşturdu.

9 Aralık 2012 Pazar

Bioderma sensibio ar compact anti-rougeurs




Bioderma sensibio ar compact kızarıklık sorunu olan,hassas ciltler için üretilmiş özel bir ürün.Parfümsüz ve 10 gr ağırlığında.Kutunun içinde bir adet süngeri var.Ürünü ben kullanmadım,anneme sürüp denedik.Çünkü gerçektende cildinde kızarıklık olan birinde ürünü uygulayıp net sonuç almak daha doğru olur diye düşündük.Süngeri yardımıyla ürünü tüm yüze yedirerek sürdük.

Fotoğraftanda anlaşılacağı üzere üzere krem formatında ama biraz koyu kıvamlı.Cildinizdeki kızarıklığın derecesine göre daha az yada daha çok uygulayarak ürünün kapatıcılık seviyesini ayarlamanız mümkün.Biz az bir miktar uygulayıp tüm yüze yedirdik.
Ürün 30 faktör güneş korumalı.Hassas ciltler güneşten etkilenip dahada kızarmasın diye bunun düşünülmesi iyi olmuş.Ürün ciltte kızarıklığa neden olan biyolojik etkiler savaşıp cildi iyileştireceğini vaad ediyor.Gerçekten cildi iyileştirirmi bunun için daha uzun süreli kullanmak gerekiyor diye düşünüyorum.Ama denediğimizde ürünün kapatıcılığının iyi olduğunu gördük.Annemin cildinde kılcal damarlar oldukça belirgin ve kızarıklık var.Ürünü tüm yüze ve boyuna sürdüğümüzde ciltle güzel bütünleşti.Ancak ürünün doğal görünmesi için iyice yedirdik.Bu kısmı altını çizerek söylüyorum çünkü ürünü iyi dağıtmaz,yedirmezseniz parça parça ciltte kalabiliyor.Güzel dağıtmak bu noktada önemli.

Annem cildinde Bioderma sensibio ar compact ve allık var.Fotoğraftaki allığı ise sonraki yazıda okuyabileceksiniz.

7 Aralık 2012 Cuma

Yves rocher ultra nourishıng hand cream











































Yves rocher'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı %30 indirim ve allık hediyesi kampanyası sayesinde ne zamandır uğramadığım mağazaya girip ne var ne yok bir bakayım dedim.Papatya kokulu bu kremi indirimden faydalanıp 10tl'ye aldım.Yanında birde allık hediye ettiler.Allık başka bir yazıda karşınızda olacak.Gelelim kremimize,oldukça güzel bir kokusu var.Yalnız papatya kokusundan hoşlanmayanlar için iyi bir alternatif olmayabilir.Kremin nemlendirmesi çok güzel.Hafif yağlı bir krem ama sürdükten sonra ellerimde yağlı bir his kalmadı.En hoşuma gidende bu oldu zaten.Krem güzel nemlendiriyor ama elde yağlı his bırakmıyor el kreminde aradığım en önemli şeylerden biri bu.







































İçinde paraben olmaması ve etiketindeki organik yazısı ise kremi tadından yenmez hale getirdi.Soğuk kış günlerinde kurumuş,çatlamış ellere kremimle veda ettim :)